AV och videokonferens - hårdvara, programvara och tjänster
Utgångna ramavtal
Avtalsperiod
2018-06-22 - 2022-06-30Förlängningsoption
2022-06-30Avropsform
- Förnyad konkurrensutsättning
Kundstöd
Ramavtal AV och videokonferens – hårdvara, programvara och tjänster omfattar produkter som Hårdvara, Programvara, Molntjänst, Kundunik tjänsteleverans, Konsulttjänster samt produktnära tjänster inom AV och videokonferens.
Ramavtalet tillgodoser behovet av bland annat produkter för bild-, ljud och foto samt produkter inom videokonferens och liknande audiovisuella (AV) produkter för elektroniska och tekniska möten. Det tillgodoser behov av leverans och installation i exempelvis nya eller befintliga mötes- och konferensrum, utbildnings- och hörsalar, vårdmiljöer samt i andra verksamheter, sammanhang och situationer där kunden har behov av att använda produkter som omfattas av ramavtalet.
Avrop sker genom förnyad konkurrensutsättning (FKU).
Statens inköpscentral har tagit fram ett nytt stöd för enkel anskaffning av varor till mindre belopp på ramavtalet AV och videokonferens. Läs mer nedan.
eFKU – ett nytt stöd för enkel anskaffning på AV och videokonferens
Statens inköpscentral har tagit fram ett nytt stöd för enkel anskaffning av varor till mindre belopp på ramavtalet AV och videokonferens. Denna typ av avrop kan exempelvis omfatta ett mindre antal användarnära produkter som handburna kameror eller andra mindre avrop av varor som kan avropas på ramavtalet AV och videokonferens.
Avrop enligt på ramavtalet sker med förnyad konkurrensutsättning och dokumenten med de nya mallarna har fått benämningen eFKU (enkel förnyad konkurrensutsättning).
Läs mer om mallarna i eFKU och när de kan användas här
Avrop enligt FKU på AV och videokonferens av produkter, d.v.s. varor och tjänster, kan levereras som en del- eller helhetslösning för kundens it-miljö, kundunik tjänsteleverans, molntjänst och som en kombination av dessa.
Från och med den 1 april gäller en ny säkerhetsskyddslag. Nedan utkast till säkerhetsskyddsavtal bör därför justeras och anpassas vid avrop för att motsvara den nya lagstiftningens förutsättningar. Statens inköpscentral kommer framöver att publicera uppdaterade utkast med uppdaterat innehåll.
Förnyad konkurrensutsättning innebär att du ska skicka din avropsförfrågan till alla leverantörer inom aktuellt område.
-
Atea Sverige AB
Avtal: 23.3-7192-16:001
-
AudicomPendax AB
Avtal: 23.3-7192-16:002
-
AVS i Sverige AB
Avtal: 23.3-7192-16:003
-
Cygate AB
Avtal: 23.3-7192-16:004
-
Dustin Sverige AB
Avtal: 23.3-7192-16:005
-
Foxway AB
Avtal: 23.3-7192-16:008
-
Ricoh Sverige AB
Avtal: 23.3-7192-16:006
-
STV Svenska Tele & Video Konsult Aktiebolag
Avtal: 23.3-7192-16:007
Myndigheter under regeringen
Avropsberättigade statliga myndigheter under regeringen ska avropa från de statliga ramavtalen. Förordning (1998:796) om statlig inköpssamordning gäller för myndigheter under regeringen. Dessa myndigheter deltar med automatik och har rätt att avropa på samtliga statliga ramavtal i enlighet med regleringen i förordningen. För information om regleringen och myndigheterna, se regeringens webbplats.
Register över statliga myndigheter under regeringen finns på SCB:s myndighetsregister: https://myndighetsregistret.scb.se
Organisationer som deltar via bekräftelse
Andra upphandlande myndigheter, dvs. myndigheter under riksdagen och offentligt styrda organ, kan avropa om de lämnat bekräftelse till Kammarkollegiet. Kommuner och regioner kan också lämna bekräftelse, men endast gällande de statliga IT- och telekom ramavtalen, se listan nedan. Några av ovan nämnda organisationer har valt att avropa genom en annan organisation, för att se vilka dessa är hänvisar vi till dokumentet nedan.
Uppfyllda mål inom nationella upphandlingsstrategin
Nationella upphandlingsstrategin innehåller sju inriktningsmål. Dessa kan upphandlande myndigheter och enheter arbeta utifrån för att utveckla sitt strategiska arbete med offentliga inköp.
1
Offentlig upphandling som strategiskt verktyg för en god affär.
2
Effektivare offentliga inköp.
3
En mångfald av leverantörer och en väl fungerande konkurrens.
4
En rättssäker offentlig upphandling.
5
En offentlig upphandling som främjar innovationer och alternativa lösningar.
6
En miljömässigt ansvarsfull offentlig upphandling.
7
Offentlig upphandling som bidrar till ett mer socialt hållbart samhälle..