Höstens Avropadag den 23 oktober

Datum:
Sista datum för anmälan:
Aktivitet:
Avropadagen
Plats:
https://tv.streamfabriken.com/avropadagen-2020
Status:
Anmälan

Banner bredare.png

Välkomna till höstens Avropadag!

som kommer att äga rum fredag den 23 oktober 2020 på webben. Tid 09.00-11.30

 

Varmt välkomna tillbaka till Avropadagen! Dagen vänder sig till anställda på myndigheter och i höst testar vi ett nytt digitalt format och ses via webben istället. Vi kommer att erbjuda ett något kortare program med bl.a. information från Statens inköpscentral och en föreläsning av vår externa gäst, chefsjurist Anders Asplund från Upphandlingsmyndigheten, som kommer att prata om upphandling och Covid-19, t.ex. direktupphandling p.g.a. synnerlig brådska och ändringar av ramavtal och kontrakt p.g.a. oförutsedda omständigheter.

Program

09.00-09.15 -Välkommen till Avropadagen

Inledning av Anna Clara Törnvall Wittgren, avdelningschef på Statens inköpscentral

09.15-09.45 - Aktuellt på upphandlingsenheterna/förvaltningsenheten

Enheterna på Statens inköpscentral informerar om aktuella upphandlingar/projekt

09.45-09.55 - Paus


09.55-10.35 - Upphandling under coronatider

Anders Asplund, chefsjurist på Upphandlingsmyndigheten

 

Programmet fortsätter sedan vidare på avropa.se via den här länken, där ni i egen takt kan ta del av följande informationsfilmer:

  • Ramavtalet revision- och granskningstjänster - nytt ramavtalsområde med avtalsstart i mars i år. Vi går igenom vad som kan avropas från de 6 delområdena samt kravkatalogen och det stöd som finns på avropa.se
  • Ramavtalet tjänstefordon - nytt ramavtal sedan i februari. Vi går igenom ramavtalet där vi även informerar om den nya förordningen som trädde i kraft den 1 juli

Vi har även sammanställt en kort informationsfilm med ett par tips kring vilka ramavtal som kan vara extra aktuella under den rådande pandemin.

Anmälan

Avropadagen kräver ingen föranmälan, men vill ni få en inbjudan skickad till er med länk kan ni anmäla er på knappen här ovan. Annars får ni helt enkelt klicka er in här klockan 09.00 den 23 oktober och följa länken nedan för att komma till livesändningen!

https://tv.streamfabriken.com/avropadagen-2020

Kan ni inte delta under dagen kommer livesändningen även att publiceras i efterhand. Ni hittar materialet från dagen på avropa.se, under "seminarier" och "presentationer", alternativt direkt via länken här.

 

Välkomna!

Senast ändrad: 2020-10-20