Till innehåll på sidan

Frågor och svar om Informationsförsörjning


  • Svar:

    När ni avropar en tjänst får ni nyttjanderätten till en funktion som tillhandahålls av tjänsteleverantören. Per definition har ni därför inget att säga till om driften av en funktion ni anskaffar som en tjänst. Alternativet är att ni anskaffar licenser till en funktion (produkt) och då kan ni välja var ni ska lägga driften.

  • Svar:

    Ett generellt krav på en ISO-certifering (t.ex. 14001) kan inte ställas då det enligt LOU är ett sk. kvalificeringskrav, dvs. ett krav riktat mot leverantören (14:1 och 15:14 LOU). Det ni kan göra är bryta ut aktuella egenskaper ur ISO-standarden och formulera om dem så de har en tydligare koppling till ert leveransobjekt, och inte till leverantören i allmänhet. Därefter har ni  har möjlighet att begära in ISO-certifieringen som bevis för de tekniska kraven som ni "brutit ut". Uppmärksamma dock att ni isf även måste acceptera likvärdig bevisning, exempelvis från EMAS eller i form av leverantörens "egna" ledningssystem.

  • Svar:

    När man avropar en e-tjänsteplattform väljer man med fördel leveransformen "Kundunik tjänsteleverans. Till den finns utöver Allmänna villkor även Särskilda villkor, särskilda för just denna leveransform.
    Som framgår av texten kan särskilt Servicenivåavtal upprättas som anger andra nivåer och tider. Utkast till sådant avtal kan bifogas avropsförfrågan och utgöra grund för prissättning hos leverantörerna. Man skall kanske skriva in något som göra att man kan styra detta över tiden.

  • Svar:

    Ja, att avropa support, uppgraderingar och uppdateringar till befintliga programvaror får ske med angivande av befintlig programvara.

  • Svar:

    Ett kontrakt kan tecknas för maximalt 48 månder eller längre om särskilda skäl kan anges.