Företrädarregistret

För att logga in på e-tjänsten måste du identifiera dig med en personlig e-legitimation samt finnas registrerad i vårt företrädarregister för försäljningsredovisning.

Från och med fredag 28 september 2018 är inloggningen till e-tjänsten ändrad och fullmakterna hos Chambersign är inte längre kopplade till e-tjänsten. Istället måste du anmäla dig till vårt företrädarregister.

Det gör du enkelt genom att fylla i formuläret med dina personuppgifter samt för vilken organisation du ska redovisa. Din ansökan skickas automatiskt in till Kammarkollegiets företrädarregister. Inom en arbetsdag kan du logga in på e-tjänsten.

Signeringsförfarandet kommer se lite annorlunda ut mot tidigare. Utöver dessa ändringar kommer e-tjänsten fungera precis som förut.

Anmäl dig till företrädarregistret genom att fylla i företrädarformuläret.

Utländska organisationsnummer och e-legitimationer fungerar inte i e-tjänsten utan dessa leverantörer får fortsatt använda pdf-formulären.

Företrädarregistret:

 • är Kammarkollegiets register över vilka personer som företräda ett företag vid en försäljningsredovisning.
 • är helt kostnadsfritt.
 • är endast kopplat till e-tjänsten för försäljningsredovisning och ger alltså inte företrädare behörighet att företräda organisationen på något annat sätt.
 • Ett pdf-kvitto med de inskickade företrädaruppgifterna finns att spara när du skickat in anmälan till företrädarregistret.
 • Du behöver bara anmäla dig en gång, när du väl är registrerad i företrädarregistret behöver du INTE anmäla dig vid nästa redovisningsperiod.
 • Företrädarens giltighet i registret är 2 år
 • Du kan avanmäla dig från företrädarregistret när som helst genom att meddela oss via mail.
 • Du får inte några inloggningsuppgifter skickade till dig då du skickat in anmälan till företrädarregistret, utan du loggar helt enkelt in genom att identifiera dig med ditt bankid.
 • Det KAN ta upp till en arbetsdag innan du kan logga in på e-tjänsten efter det att du skickat in anmälan till företrädarregistret, men oftast går det snabbare än så.
 • Ni kan vara flera som är registrerade på ett och samma organisationsnummer i företrädarregistret/e-tjänsten.
 • Om du inte ser några avtal när du har loggat in på e-tjänsten kan det bero på att du loggat in på ”fel” organisationsnummer. Kontrollera vilket organisationsnummer som är avtalspart och anmäl dig på nytt till företrädarregistret med korrekt organisationsnummer. Behöver du hjälp kan du kontakta oss. Uppge då avtalsnummer så vi lättare kan söka fram informationen som behövs.

Har du frågor kontakta oss på sic.ekonomi@kammarkollegiet.se.

Behandling av personuppgifter
Företrädarregistret är Kammarkollegiets register över vilka personer som får företräda ett företag vid en försäljningsredovisning. Det innebär att dennes personuppgifter behandlas i registret.