Till innehåll på sidan

Företrädarregistret

För att logga in på e-tjänsten måste du identifiera dig med en personlig e-legitimation samt finnas registrerad i vårt företrädarregister för försäljningsredovisning.

Företrädarregistret är Kammarkollegiets register över vilka personer som får företräda en organisation vid försäljningsredovisning.
Företrädarregistret är endast kopplat till e-tjänsten för försäljningsredovisning och ger alltså inte företrädare behörighet att företräda organisationen på något annat sätt.

Utländska organisationsnummer och e-legitimationer fungerar inte i e-tjänsten. Dessa leverantörer får skicka in redovisning enligt följande instruktioner.

Bra att veta om företrädarregistret:

  • Du anmäler dig genom att fylla i ett formulär med dina personuppgifter samt för vilken organisation du ska redovisa.
  • Din ansökan skickas automatiskt in till Kammarkollegiets företrädarregister. Inom en arbetsdag kan du logga in på e-tjänsten. Det KAN ta upp till en arbetsdag innan du kan logga in på e-tjänsten efter det att du skickat in anmälan till företrädarregistret, men oftast går det snabbare än så.
  • Ett pdf-kvitto med de inskickade företrädaruppgifterna finns att spara när du skickat in anmälan till företrädarregistret.
  • Giltighetstiden i registret är 2 år. Under giltighetstiden behöver du alltså inte anmäla dig igen för varje redovisningsperiod.
  • Du kommer få ett meddelande om att förnya anmälan när din behörighet är på väg att gå ut.
  • Du kan avanmäla dig från företrädarregistret när som helst genom att meddela oss via mail, sic.ekonomi@kammarkollegiet.se.
  • Det behövs inga inloggningsuppgifter, du loggar helt enkelt in genom att identifiera dig med din e-legitimation.
  • Ni kan vara flera som är registrerade på ett och samma organisationsnummer i företrädarregistret/e-tjänsten.
  • Om du inte ser några avtal när du har loggat in på e-tjänsten kan det bero på att du loggat in på ”fel” organisationsnummer. Kontrollera vilket organisationsnummer som är avtalspart och anmäl dig på nytt till företrädarregistret med korrekt organisationsnummer. Behöver du hjälp kan du kontakta oss. Uppge då avtalsnummer så vi lättare kan söka fram informationen som behövs.
  • Om du är osäker på om du finns i Företrädarregistret kan du lätt kolla det genom att prova logga in på e-tjänsten. går det bra finns du med, annars behöver du anmäla dig.


För att anmäla dig till företrädarregistret, klicka på knappen till höger.

Har du frågor kontakta oss på staben.sic@kammarkollegiet.se.

Senast ändrad: 2021-01-20