Till innehåll på sidan

Fakturering

Faktureringsadress

Fakturan skickas till den fakturaadress ni tidigare angett. Skulle fakturaadress, fakturareferens eller Peppol-ID behöva ändras är det viktigt att ni meddelar oss detta. Det kan ni göra antingen genom att använda funktionen "Ändra kontakt- och fakturauppgifter" som finns i e-tjänsten eller så mailar ni oss på staben.sic@kammarkollegiet.se. Glöm inte  att ange vilket avtal det gäller samt ert organisationsnummer.

Om e-faktura (digg.se)

Faktureringsmetod

Vi skickar elektronisk faktura via Peppolnätverket. Däremot registrerar vi inte faktura i fakturaportaler och vi skickar inte PDF-fakturor via e-post eller pappersfakturor mer än i undantagsfall.

För att vi ska kunna skicka faktura till er via Peppolnätverket behöver vi ert Peppol-ID, det vill säga er elektroniska fakturaadress.

För att  ni ska kunna ta emot e-faktura via Peppolnätverket måste ert företag ha ett fakturahanteringssystem kopplat till en operatörstjänst, VAN-operatör eller motsvarande som har en så kallad accesspunkt till Peppolnätverket. Så fort ni är registrerade som fakturamottagare i Peppols adressregister kan vem som helst skicka e-fakturor till er via Peppolnätverket.

Om Peppol BIS e-handel (SFTI.se)

Vi skickar fakturorna på följande tidpunkter

När vi fått in samtliga redovisningar väntar vi ytterligare cirka15 dagar med att skicka fakturorna. Se tidsramarna nedan:

KV1 - redovisas senast 15 maj - faktureras cirka 30 maj

KV2/HA1 - redovisas senast 15 augusti - faktureras cirka 30 augusti

KV3 - redovisas senast 15 november- faktureras cirka 30 november

KV4/HA2 - redovisas senast 15 februari - faktureras cirka 28 februari

Om du har frågor, kontakta oss på staben.sic@kammarkollegiet.se

Senast ändrad: 2023-10-19