Till innehåll på sidan

Kammarkollegiet kan hjälpa till med att testa den nya e-fakturan

 Publicerad 2019-02-21

Krav på att kunna ta emot en ny europeisk e-faktura.

Snart, den 1 april 2019, träder den nya lagen om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor i kraft. Lagen innebär att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura) enligt en ny europeisk standard. Lagen innebär också att upphandlande myndigheter måste kunna ta emot det nya e-fakturaformatet som i Sverige heter PEPPOL BIS Billing 3.

Kammarkollegiet har genomfört vissa tester av de lösningar som finns via ramavtalen för E-handelstjänst med CGI Sverige AB och Visma Commerce AB. Vi har verifierat att de i en testuppsättning kunde ta emot ett antal olika varianter av e-fakturor i det nya formatet PEPPOL BIS Billing 3 via PEPPOL-nätverket.

Ni som har avropat E-handelstjänst kan få hjälp med att testa den nya e-fakturan.

Ta kontakt med er kundansvarig hos leverantören och be om att få bli registrerad i PEPPOL-nätverket för att ta emot den nya europeiska e-fakturan.

När det är klart kan vi på Kammarkollegiet kontrollera att ni kan ta emot PEPPOL BIS Billing 3 i er avropade E-handelstjänst. Under vecka 11 (11-15 mars) har vi möjlighet att skicka testfakturor till er via PEPPOL-nätverket. För att testet ska fungera behöver vi viss information från er. Kontakta ramavtalsansvarig för mer information.

Senast ändrad: 2019-02-21